Διεθνή

Sinopec και Zhejiang κατασκευάζουν νέο τερματικό σταθμό LNG στην Κίνα

tags :
Sinopec και Zhejiang κατασκευάζουν νέο τερματικό σταθμό LNG στην Κίνα

Είναι ο τέταρτος τερματικός σταθμός λήψης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Sinopec μετά τις εγκαταστάσεις παρόμοιου μεγέθους που έχουν κατασκευαστεί σε Qingdao, Beihai και Tianjin

Η κινεζική Sinopec Corp της Κίνας θα συνεργασθεί με την Zhejiang Energy Group Co Ltd για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) 3 εκατομμυρίων τόνων στην Ανατολική Κίνα, με την πρώτη φάση να τίθεται σε λειτουργία στα τέλη του 2021, δήλωσε ο κρατικός πετρελαϊκός γίγαντας την Τετάρτη 22/8/2018 .
Το έργο, το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στο Wenzhou της επαρχίας Zhejiang, περιλαμβάνει τέσσερις δεξαμενές που μπορούν να αποθηκεύσουν 200.000 κυβικά μέτρα LNG, μια δεξαμενή για δεξαμενόπλοια από 30.000 κυβικά μέτρα έως 266.000 κυβικά μέτρα, καθώς και ένα 26 χλμ (16 μιλίων ) αγωγό.
Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν τη Δευτέρα την Zhejiang Zheneng Wenzhou LNG Co Ltd, η οποία ανήκει κατά 51% στον όμιλο Zhejiang, 41% στη Sinopec και 8% σε τοπική επιχείρηση επενδύσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο της Sinopec.
Αυτός θα είναι ο τέταρτος τερματικός σταθμός λήψης υγροποιημένου φυσικού αερίου της Sinopec μετά τις εγκαταστάσεις παρόμοιου μεγέθους που έχουν κατασκευαστεί σε Qingdao, Beihai και Tianjin.
Η κρατική εταιρεία επεκτείνει ταχύτατα την ικανότητα παραλαβής του LNG υπό την πίεση του Πεκίνου για αντικατάσταση του άνθρακα με καθαρότερο φυσικό αέριο.
Η Zhejiang Energy Group, η οποία συστάθηκε το 2001, υποστηρίζεται από την τοπική κυβέρνηση και ασχολείται με την παραγωγή θερμικής ενέργειας και τη διανομή αερίου μέσω αγωγών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Ο όμιλος προμηθεύει 61 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως, σχεδόν το ήμισυ της κατανάλωσης της Zhejiang, και διανέμει 8,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, καλύπτοντας το 83% της ανάγκης της επαρχίας για φυσικό αέριο.
Ο τερματικός σταθμός του Wenzhou θέτει τον όμιλο Zhejiang στην λεγόμενη "δεύτερη βαθμίδα" των φορέων LNG, της Κίνας οι οποίοι είναι τοπικοί  που υποστηρίζουν τους διανομείς φυσικού αερίου της πόλης που αναδύονται ως οι νέοι έμποροι στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης