Διεθνή

Η Μαλαισία «μπλοκάρει» έργα αγωγών που χρηματοδοτούνται από την Κίνα

Η Μαλαισία  «μπλοκάρει» έργα αγωγών που χρηματοδοτούνται από την Κίνα

Το κινεζικό project  East Coast Rail Link (ECRL) ανέρχεται σε 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Mahathir Mohamad, δήλωσε την Τρίτη  21/8/2018 ότι το χρηματοδοτούμενο από την κινεζική project  East Coast Rail Link (ECRL) ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ένα έργο αγωγού φυσικού αερίου στη Sabah θα ακυρωθούν προς το παρόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο Mahathir απευθυνόμενος σε ΜΜΕ στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού του στην Κίνα δήλωσε ότι τα σχέδια, θα ακυρωθούν μέχρι τη στιγμή που η Μαλαισία θα μπορεί να τα αντέξει.
Το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τα σχόλια που έκανε ο Mahathir σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.
Πριν από την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Mahathir είχε υποσχεθεί επανειλημμένα να συζητήσει τις «άδικες» κινεζικές συμφωνίες υποδομής που εγκρίθηκαν από τον προκάτοχό του Najib Razak, του οποίου η σχεδόν δεκαετή κυριαρχία τελείωσε στις εκλογές του Μαίου εν μέσω μαζικού οικονομικού σκανδάλου.
Ο Mahathir ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα στην Κίνα και κατάλαβαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαλαισία, ανέφερε η New Straits Times (NST).
"Πιστεύω ότι η ίδια η Κίνα δεν θέλει να δει τη Μαλαισία να γίνει μια πτωχευμένη χώρα", έγραφε η  ΝΣΤ, αναφερόμενη στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ταξιδιού της στην Κίνα.
Το έργο ECRL αποτέλεσε το επίκεντρο της ενίσχυσης  υποδομής της Κίνας στη Μαλαισία, αλλά οι εργασίες αναβλήθηκαν εν αναμονή των συζητήσεων για τις τιμές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης