Τελευταία Νέα
Διεθνή

BHP: Αλμα 33% στα κέρδη αλλά και προειδοποιήσεις για το κόστος

tags :
BHP: Αλμα 33% στα κέρδη αλλά και προειδοποιήσεις για το κόστος

Για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα κέρδη, αυξήθηκαν στα 8,93 δισ. δολάρια από τα 6,73 δισ. δολάρια

H BHP σημείωσε άνοδο 33% στα ετήσια κέρδη που ανακοίνωσε την Τρίτη 21/8/2018, αλλά σημείωσε την καθυστέρηση των μελλοντικών εσόδων καθώς και τις πιέσεις του κόστους σε ορισμένες από τις δραστηριότητές του.
Ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος στον κόσμο, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στην απλούστευση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, δήλωσε ότι αναμένει ότι η ισχυρή του δυναμική θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BHP, Andrew Mackenzie, δήλωσε ότι  είναι "λίγο πιο ανήσυχος" σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές, λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι αναλυτές σημείωσαν ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο κόστος.
Για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα κέρδη, αυξήθηκαν στα 8,93 δισ. δολάρια από τα 6,73 δισ. δολάρια, λίγο κάτω από τα 9,27 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές  σύμφωνα με το Reuters
Η BHP θα καταβάλει ένα τελικό μέρισμα ύψους 0,63 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 0,43 δολαρίων πριν από ένα χρόνο, με ελεύθερη ροή μετρητών 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ισχυρή λειτουργική απόδοση και τις υψηλότερες τιμές των βασικών προϊόντων.
"Ένα αρκετά συμπαγές αποτέλεσμα πραγματικά ", δήλωσε ο διευθυντής χαρτοφυλακίου Andy Forster της Argo Investments στη Μελβούρνη. "Σίγουρα η ταμειακή ροή ήταν ισχυρή, το μέρισμα ίσως λίγο ισχυρότερο από αυτό που περιμέναμε".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης