Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν συνεχίζει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ιράκ

Το Ιράν συνεχίζει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ιράκ

Οι ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Βασόρα

Το Ιράν ανακοίνωσε την Τρίτη 21/8/2018 ότι έχει επαναλάβει την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ και σε άλλα γειτονικά κράτη 10 ημέρες νωρίτερα, καθώς οι ελλείψεις στις ιρακινές πόλεις προκάλεσαν αναταραχές τον Ιούλιο.
Η Τεχεράνη σταμάτησε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ιράκ τον Ιούλιο λόγω των μη καταβληθέντων οφειλών και λόγω της αύξησης της ιρανικής κατανάλωσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η έλλειψη ενέργειας στο Ιράκ πυροδότησε διαμαρτυρίες στη Βασόρα και σε άλλες πόλεις.
Διαμαρτυρίες σημειώθηκαν επίσης στο Ιράν τους τελευταίους μήνες λόγω των τακτικών διακοπών ρεύματος και της έλλειψης νερού.
Η ιρανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μια εποχιακή ξηρασία, μείωσε την υδροηλεκτρική παραγωγή από τα φράγματα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Mahmoudreza Haghifam δήλωσε ότι το Ιράν είχε ξαναρχίσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. "Τώρα εξάγουμε 200 με 250 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν", ανέφερε.
Η Σαουδική Αραβία πρότεινε τον περασμένο μήνα να πωλήσει ηλεκτρική ενέργεια στη Βαγδάτη με έκπτωση, μέρος της προσπάθειας του βασιλείου να περιορίσει την επιρροή του αντίπαλου Ιράν στο Ιράκ.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης