Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: H Hoegh LNG ανέλαβε την προμήθεια πλωτού τερματικού σταθμού LNG

Αυστραλία: H Hoegh LNG ανέλαβε την προμήθεια πλωτού τερματικού σταθμού LNG

Η Australian Industrial Energy, μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την JERA και τη Marubeni Corp, ανακοίνωσε τηότι υπέγραψε συμφωνία που της δίνει το δικαίωμα να μισθώσει μία από τις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Hoegh LNG

Η Νορβηγική Hoegh LNG κέρδισε διαγωνισμό για την προμήθεια πλωτού τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου για μια κοινοπραξία με στόχο την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας από το 2020 .
Η Australian Industrial Energy, μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την ιαπωνική JERA και τη Marubeni Corp, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 20/8/2018 ότι υπέγραψε συμφωνία που της δίνει το δικαίωμα να μισθώσει μία από τις πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της Hoegh LNG που θα αγκυροβολήσουν στο Port Kembla.
Το έργο χρειάζεται εγκρίσεις από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία αξιολογεί την πρόταση ως "σημαντική υποδομή κρίσιμης σημασίας", εν μέσω πιέσεων για μείωση των τιμών του φυσικού αερίου.
"Παραμένουμε στο χρονοδιάγραμμα για την παράδοση φυσικού αερίου στους βιομηχανικούς πελάτες μας στις αρχές του 2020", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Australian Industrial Energy (AIE) James Baulderstone.
Οι τιμές του χονδρεμπορίου σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μετά το άνοιγμα τριών εργοστασίων εξαγωγής LNG στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, οι οποίες έχουν απορροφήσει αέριο από την εγχώρια αγορά.
Για να καλύψουν το κενό στην προσφορά, η Australian Industrial Energy και η AGL Energy έχουν προχωρήσει σε σχέδια για την εισαγωγή LNG.
Η ExxonMobil Corp, ο κυρίαρχος προμηθευτής φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική αγορά τις τελευταίες δεκαετίες από τα πεδία φυσικού αερίου στο Bass Strait, και μια ιδιωτική επιχείρηση σκέφτονται επίσης την εισαγωγή LNG από το 2021 ή το 2022.
Τα έργα εισαγωγής φυσικού αερίου προχωρούν καθώς οι πολιτικοί διαμαρτύρονται για την ενεργειακή πολιτική που είχε ως στόχο να τερματίσει μια δεκαετία κλιματικών πολέμων, αλλά φαίνεται ότι θα καταρρεύσει εν μέσω της έντασης πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης