Διεθνή

Συμφωνία της BP για την προμήθεια LNG από μονάδα της ExxonMobil στην Παπούα Νέα Γουινέα

tags :
Συμφωνία της BP για την προμήθεια LNG από  μονάδα της ExxonMobil στην Παπούα Νέα Γουινέα

Η συμφωνία, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα, θα παρέχει στην BP περίπου 450.000 τόνους LNG  ετησίως κατά τη διάρκεια μιας αρχικής τριετούς περιόδου και θα αυξηθεί σε περίπου 900.000 τόνους για τα επόμενα δύο χρόνια

Ένα έργο φυσικού αερίου που εκμεταλλεύεται η ExxonMobil στην Παπούα Νέα Γουινέα προχώρησε σε συμφωνία για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με μια μονάδα της βρετανικής πετρελαϊκής γίγαντας BP ανακοίνωσε η αυστραλιανή  Oil Search Ltd της Αυστραλίας, εταίρος του έργου.
Η συμφωνία, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα, θα παρέχει στην BP περίπου 450.000 τόνους LNG  ετησίως κατά τη διάρκεια μιας αρχικής τριετούς περιόδου και θα αυξηθεί σε περίπου 900.000 τόνους για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Oil Search.
Το ύψος της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό.
"(Η κίνηση) αφορά τους συνολικούς όγκους των συμβάσεων από το project οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 7,5 MTPA (εκατομμύρια τόνους ετησίως)", δήλωσε ο Peter Botten Διευθύνων Σύμβουλος της Oil Search.
Η συμφωνία έρχεται ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της Oil Search μιας παρόμοιας συμφωνίας με PetroChina Co Ltd.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η ExxonMobil διεξήγαγε διαπραγματεύσεις και με άλλες εταιρείες για  επιπλέον 450.000 τόνους ανά έτος.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Oil Search επανέλαβε τις επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου στη μονάδα παραγωγής της Agogo, η οποία επλήγη από τον σεισμό στην Παπούα Νέα Γουινέα το Φεβρουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης