Διεθνή

Στην Mitsubishi Corp περνά το 25% του τερματικού σταθμού LNG στο Μπαγκλαντές

tags :
Στην Mitsubishi Corp περνά το  25% του τερματικού σταθμού LNG στο Μπαγκλαντές

Η Summit Corp θα  διατηρήσει το υπόλοιπο 75%

Η Ιαπωνική Mitsubishi Corp ανακοίνωσε την Παρασκευή 17/8/2018, ότι συμφώνησε να αποκτήσει το 25% του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του Μπαγκλαντές και σχεδιάζει να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός υπεράκτιου χώρου παραλαβής στη χώρα.
Τα άλλα 75% του τερματικού σταθμού Summit LNG θα παραμείνουν στην Summit Corp.
Στα σχέδια  του Summit LNG περιλαμβάνεται η εγκατάσταση μιας μονάδας πλωτής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) στα ανοικτά των ακτών του Moheshkali, όπου θα παραλαμβάνεται και επαναποθηκεύεται το LNG που έχει προμηθευτεί η Petrobangla, η εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.
Η κατασκευή του τερματικού σταθμού έχει ήδη αρχίσει, ενώ η εμπορική λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019. Οι σχεδιαζόμενοι όγκοι εισαγωγών LNG είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια τόνοι ετησίως, σύμφωνα με την Mitsubishi.
Η οικονομική ανάπτυξη του Μπαγκλαντές αυξήθηκε κατά 7,28% στο οικονομικό έτος έως τα μέσα του 2017 και ο πληθυσμός του αναμένεται να ανέβει σε πάνω από 185 εκατομμύρια έως το 2030, αυξάνοντας τη ζήτηση ηλεκτρισμού και LNG για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Summit και η Mitsubishi συμφώνησαν να συνεχίσουν από κοινού την υλοποίηση και άλλων έργων LNG στο Μπαγκλαντές, από την προμήθεια του υπερψυγμένου καυσίμου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία,.
 Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο για να επιδιώξουν από κοινού την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του LNG που αποτελείται από ένα τερματικό σταθμό, τη προμήθεια LNG και την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 2400 μεγαβάτ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης