Διεθνή

Ρωσία: Διπλασιάσθηκαν τα κέρδη της Gazprom Neft το β΄ τρίμηνο

Ρωσία: Διπλασιάσθηκαν τα κέρδη της Gazprom Neft το β΄ τρίμηνο

H παραγωγή αργού πετρελαίου του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκε κατά 3,6% σε τριμηνιαία βάση

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft ανακοίνωσε την Πέμπτη 16/8/2018  ότι σχεδόν διπλασίασε τα καθαρά κέρδη του έτους στο δεύτερο τρίμηνο στα 96,8 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και την αύξηση της παραγωγής από νέα έργα.
Τα κέρδη της Gazprom Neft για το δεύτερο τρίμηνο πριν από τόκους, φόρους και αποσβέσεις ανήλθαν σε 193,1 δισ. ρούβλια, από 114,4 δισ. ρούβλια την ίδια περίοδο πέρυσι.
Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 617,1 δισεκατομμύρια ρούβλια σε σύγκριση με 475,7 δισεκατομμύρια ρούβλια πριν από ένα χρόνο.
Η εξαγωγή αργού πετρελαίου του πρώτου εξαμήνου της Gazprom Neft υποχώρησε 0,6% σε ετήσια βάση εξαιτίας της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής, ανέφερε η εταιρεία.
Η Ρωσία τον Ιούλιο σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή και πάλι καθώς ο ΟΠΕΚ και οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ συμφώνησαν να περιορίσουν τα εμπόδια στην παραγωγή.
Η Gazprom Neft ανέφερε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκε κατά 3,6% σε τριμηνιαία βάση λόγω της υψηλότερης παραγωγής στο Ιράκ, του αυξημένου μεριδίου της στην επιχείρηση Arcticgas και της μεγαλύτερης διάρκειας του δεύτερου τριμήνου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης