Διεθνή

Στις 6,45 λίρες/δολ. ανακάμπτει η τουρκική λίρα μετά το κραχ

Στις 6,45 λίρες/δολ. ανακάμπτει η τουρκική λίρα μετά το κραχ

Άλμα 2% στον BIST 100

Μετά το διήμερο sell off το νόμισμα της Τουρκίας ανακάμπτει παρά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Erdogan για άμεση απελευθέρωση του Αμερικανικού πάστορα
Στις 6,45 λίρες/δολάριο διαπραγματεύεται η τουρκική λίρα, ανακάμπτοντας από το κραχ που οδήγησε το νόμισμα της Τουρκίας στις 7,24 λίρες.
Μετά το διήμερο sell off το νόμισμα της Τουρκίας ανακάμπτει παρά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Erdogan για άμεση απελευθέρωση του Αμερικανικού πάστορα.
Η λίρα, η οποία έκλεισε τη Δευτέρα στις 6,9:1 έναντι του δολαρίου, έχει απολέσει το 40% της αξίας της ως προς τη συναλλαγματική της ισοτιμία έναντι του αμερικανικού νομίσματος εντός του 2018.
Το τουρκικό νόμισμα πλήττεται από τις ανησυχίες που έχουν εγείρει οι δηλώσεις Erdogan για τη νομισματική πολιτική, οι προτροπές του να μειωθούν τα επιτόκια και η ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της κυβέρνησης του με εκείνη του αμερικανού Donald Trump.
 «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαχαιρώσουν πισώπλατα την Τουρκία», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, καθώς βλέπει τη λίρα να συνεχίζει την κατάρρευσή της, τους επενδυτές να αποχωρούν ομαδικά από τουρκικά assets και τους ορισμένους αναλυτές να θεωρούν ως καλύτερες λύσεις είτε την επιβολή capital controls είτε την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σήμερα ανακάμπτει και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Ο δείκτης BIST 100 ενισχύεται 2% στις 95.588 μονάδες.
 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης