Διεθνή

Maduro: Οι τιμές βενζίνης της Βενεζουέλας πρέπει να αυξηθούν στα διεθνή επίπεδα

Maduro: Οι τιμές βενζίνης της Βενεζουέλας πρέπει να αυξηθούν στα διεθνή επίπεδα

Aπώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων

Οι επιδοτούμενες τιμές βενζίνης της Βενεζουέλας θα πρέπει να αυξηθούν στα διεθνή επίπεδα, προκειμένου να αποφευχθούν οι ετήσιες απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Nicolas Maduro τη Δευτέρα 13/8/2018.
"Η βενζίνη πρέπει να πωληθεί σε διεθνή τιμή για να σταματήσει το λαθρεμπόριο στην Κολομβία και την Καραϊβική", ανέφερε ο Maduro σε τηλεοπτική συνέντευξη σύμφωνα με το Reuters.
Η Βενεζουέλα, όπως και οι περισσότερες χώρες παραγωγής πετρελαίου, έχει εδώ και δεκαετίες επιδοτούμενα καύσιμα ως όφελος για τους καταναλωτές. Αλλά οι τιμές των καυσίμων παρέμειναν σχεδόν σταθερές για χρόνια, παρά την υπερπληθωρισμό που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προβλέψει ότι θα φτάσει το 1.000.000% φέτος.
Αυτό σημαίνει ότι για την τιμή ενός καφέ, ο οδηγός μπορεί τώρα να γεμίσει τη δεξαμενή ενός μικρού SUV σχεδόν 9000 φορές.
 Πρόσφατα, η μέση τιμή ενός καφέ με γάλα ήταν 2,2 εκατομμύρια bolivars  ή περίπου 50 σεντς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Οι λαθρεμπόροι κάνουν γρήγορες επιχειρήσεις μεταπώλησης καυσίμων στις γειτονικές χώρες.
Ο Maduro δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρέχει «άμεσες επιδοτήσεις» στους πολίτες που κατέχουν την «κάρτα πατρίδας», μια κρατική ταυτότητα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την παροχή μπόνους και την παρακολούθηση της χρήσης των κοινωνικών υπηρεσιών.
Τόνισε επίσης ότι η επιχορήγηση ήταν διαθέσιμη μόνο σε όσους ταξινομούσαν τα αυτοκίνητά τους σε μια απογραφή οχημάτων που διεξάγεται από το κράτος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Venezuela gasoline prices  Maduro

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης