Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petrobras: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Nansei Sekiyu στην ιαπωνική Taiyo

Petrobras: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Nansei Sekiyu στην ιαπωνική Taiyo
Στα 165 εκατ. δολάρια το τίμημα που κατέβαλε η Taiyo Oil Company
H Petrobras ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση του 100% των μετοχών της στην Nansei Sekiyu ( "NSS") στην Taiyo Oil Company ("Taiyo").
Η συναλλαγή έγινε με την Taiyo να καταβάλει 165 εκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη 28/12/2016, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίσθηκαν στη συμφωνία που υπεγράφη στις 17 Οκτωβρίου, 2016.
Το ποσό αυτό εξακολουθεί να υπόκειται σε τελικές ρυθμίσεις.
Η NSS είναι μια επιχείρηση πλήρως ελεγχόμενη από την Petrobras International Braspetro – PIB BV  βρίσκεται στο νησί Okinawa, στην Ιαπωνία.
Έχει στην κατοχή της ένα διυλιστήριο με δυναμικότητα επεξεργασίας 100.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, 36 δεξαμενές αποθήκευσης 9,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, τρεις προβλήτες για τη φόρτωση και εκφόρτωση των πλοίων και monobuoy (πλωτή πλατφόρμα αγκυροβόλησης σε βαθιά νερά εξοπλισμένη με αγωγούς που οδηγούν σε δεξαμενές αποθήκευσης στην ξηρά).
Η Taiyo είναι ιδιωτική ιαπωνική εταιρεία με έδρα το Τόκιο που δραστηριοποιείται στις  εισαγωγές, εξαγωγές, και πωλήσεις προϊόντων πετρελαίου. Έχει 8 γραφεία - υποκαταστήματα  και ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Ιαπωνία.
Η Nansei Sekiyu πωλήθηκε μέσω διαδικασίας υποβολής προσφορών, και η τιμή της συναλλαγής της αξιολογήθηκε από τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και από δύο ανεξάρτητες έκθεσης αποτίμησης.
Η συναλλαγή καταγράφεται στο πρόγραμμα εταιρικής σχέσης και εκποίησης φθάνοντας 13,6 δις δολ. ΗΠΑ  κατά την διάρκεια 2015-2016.
Η πώληση  περιλαμβανόταν στο στρατηγικό σχεδιασμό της  Petrobras το οποίο στοχεύει στη βελτιστοποίηση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της.

www.worldenergynews .gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης