Διεθνή

Ρωσία: Συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία με την Τουρκία, δεν ζήτησε βοήθεια ο Erdogan

Ρωσία: Συνεχίζεται κανονικά η συνεργασία με την Τουρκία, δεν ζήτησε βοήθεια ο Erdogan

Η Μόσχα αψηφά την κρίση και συνεχίζεται τη συνεργασία με την Τουρκία    

Η Μόσχα θα συνεχίζει τις «μπίζνες» με την Τουρκία, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ξεκαθαρίζοντας τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία δεν επηρεάζουν τα διμερή σχέδιά της με τη Ρωσία.
«Δεν ξέρω πώς αυτή η κατάσταση [στην τουρκική οικονομία] μπορεί με κάποιο τρόπο να επηρεάσει την ανάπτυξη των σχεδίων [με τη Ρωσία]. Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς», είπε χαρακτηριστικά ο Dmitry Peskov.
Επίσης, σημείωσε πως η Ρωσία στηρίζει το διμερές εμπόριο με όλες τις χώρες στα εθνικά τους νομίσματα και όχι στο δολάριο.
«Η ιδέα χρειάζεται λεπτομερή επεξεργασία προτού εφαρμοστεί», (13/8/2018) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου,.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία προετοιμάζεται να διεξάγει εμπορικές συναλλαγές μέσω εθνικών νομισμάτων με την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του Erdogan, ο Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία πιέζει για μια τέτοια συμφωνία με όλες τις χώρες.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια διμερών συνομιλιών μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Ο Recep Tayyip Erdogan δεν ζήτησε βοήθεια από τον Vladimir Putin για τα προβλήματα στην τουρκική οικονομία σε πρόσφατη συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, διευκρίνισε.
Μιλώντας για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2018, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπενθύμισε ότι συζητήθηκαν βασικά διμερή σχέδια.
Ειδικότερα, οι δύο ηγέτες έθιξαν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και του πυρηνικού εργοστασίου Ακουγιού, είπε.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία θα μπορέσει να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία σε περίπτωση που η Άγκυρα το ζητήσει, ο ρώσος αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας ότι δεν βρίσκει πιθανές τέτοιες εικασίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης