Διεθνή

Προχωρούν τα σχέδια επέκτασης της ADNOC στην Σαουδική Αραβία

tags :
Προχωρούν τα σχέδια επέκτασης της ADNOC στην Σαουδική Αραβία

Η ADNOC, η οποία ελέγχει σχεδόν όλα τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή των ΗΑΕ, ανακοίνωσε αύξηση 24% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου

Η ADNOC η  μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης καυσίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υποσχέθηκε στους επενδυτές τη Δευτέρα 13/8/2018 ότι υπάρχουν "πολλά ακόμα που ακολουθούν" σχετικά με τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας στη Σαουδική Αραβία.Ο John Carey, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ADNOC Distribution, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο στα σχέδιά της για επέκταση στην περιοχή.
"Τα σχέδια επέκτασής μας: Πρώτον, σε όλα τα ΗΑΕ ... έχουμε σημειώσει πολύ καλή πρόοδο σε αυτό. Έχουμε τοποθεσίες που θα ανοίξουμε τους επόμενους μήνες στο Ντουμπάι, γεγονός που μας δίνει μια ισχυρότερη πλατφόρμα για τους πελάτες μας".
"Και, στη Σαουδική Αραβία, έχουμε αποκτήσει την άδειά μας και είμαστε σε συνομιλίες με διάφορους εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι θα αναπτύξουμε την αγορά με έναν ισχυρό, υπεύθυνο τρόπο. Πολλά ακόμα έρχονται ", πρόσθεσε.
Η ADNOC, η οποία ελέγχει σχεδόν όλα τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή των ΗΑΕ, ανακοίνωσε αύξηση 24% στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου τη Δευτέρα, παρά το σχετικά δύσκολο περιβάλλον της αγοράς.
Η εταιρεία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Αμπού Ντάμπι στο τέλος του 2017, σημείωσε καθαρό κέρδος 581 εκατομμυρίων dirhams (158,2 εκατομμύρια δολάρια) κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Το μικτό κέρδος για την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 33%, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 25%, από 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης