Διεθνή

Μειώθηκαν οι πωλήσεις αργού της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Μειώθηκαν οι πωλήσεις αργού της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

 Οι όγκοι τον Ιούλιο ήταν 12% χαμηλότεροι από τον προηγούμενο μήνα και 22,5% χαμηλότεροι από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν στα 494.400 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο μετά την άνοδο των προηγούμενων τριών μηνών, δείχνοντας τον αντίκτυπο των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων έναντι της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου PDVSA, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters.
Ο Ιούλιος ήταν ο πρώτος μήνας των εξαγωγών αργού κάτω από 500.000 bpd από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.
Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου ConocoPhillips (COP), τον Μάιο, άρχισε να εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά στοιχεία της  PDVSA στο εξωτερικό, προσπαθώντας να συγκεντρώσει την αποζημίωση διαιτησίας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό είχε ως συνέπεια η  PDVSA να μην έχει πρόσβαση στα περισσότερα από τα τερματικά της στην Καραϊβική, περιορίζοντας τις ήδη μειούμενες εξαγωγές της εταιρείας.
Οι περισσότεροι πελάτες της PDVSA στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι ροές πετρελαίου της Βενεζουέλας έχουν επηρεαστεί και το τελευταίο έτος από οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, λαμβάνουν τώρα λιγότερα βαρέλια.
Τον Ιούλιο, 30 φορτία αργού της Βενεζουέλας έφθασαν στους λιμένες των ΗΠΑ, έναντι 33 τον Ιούνιο. Οι όγκοι τον Ιούλιο ήταν 12% χαμηλότεροι από τον προηγούμενο μήνα και 22,5% χαμηλότεροι από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Μόνο δύο φορτία αργού από τη Βενεζουέλα μεταφέρθηκαν τον περασμένο μήνα από την Aruba στην Καραϊβική, όπου η μονάδα της PDVSA Citgo Petroleum λειτουργεί πετρελαϊκό τερματικό σταθμό.
Το τοπικό δικαστήριο τον Μάιο πάγωσε προσωρινά τα αποθέματα και τα φορτία εκεί με αίτημα της  Conoco, αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα επέτρεψε στη θυγατρική εταιρεία διύλισης των ΗΠΑ να επαναλάβει κανονικές τις εργασίες στη μονάδα.
Κανένα φορτίο  αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν έχει αποσταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μέσα του Ιουνίου από το Curacao, το Bonaire ή St. Eustatius, τα γειτονικά νησιά της Καραϊβικής που η PDVSA χρησιμοποιούσε για να διυλίσει, να αποθηκεύει και να μεταφέρει πετρέλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού της Βενεζουέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο μήνα ήταν η Valero Energy (VLO), η οποία κατάφερε να αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας τους τελευταίους μήνες εν μέσω της κρίσης των εξαγωγών της χώρας.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας ήταν η Citgo.
Ακόμη και εν μέσω μειωμένων εξαγωγών αργού πετρελαίου, οι αποστολές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για το Diluted Crude Oil (DCO) που πραγματοποιήθηκαν με πετρέλαιο Βενεζουέλας και εισαγόμενη νάφθα εξακολούθησαν να αυξάνονται τον Ιούλιο σε 252.820 bpd, γεγονός που υποδηλώνει περιορισμένη παραγωγή αναβαθμισμένου αργού στη βασική παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στη ζώνη Orinoco.
Η  PDVSA έχει περιορίσει τις ζημίες από τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μεταφέροντας πετρέλαιο μεταξύ δεξαμενόπλοιων και φορτηγών πλοίων στη γειτονική Κούβα. Ωστόσο, η εταιρεία εκπληρώνει σε πελάτες της λιγότερο από το 60% των υποχρεώσεων εφοδιασμού της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης