Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Senvion εξασφαλίζει έως και 300 MW αιολικά έργα στην Ισπανία

Η Senvion εξασφαλίζει έως και 300 MW αιολικά έργα στην Ισπανία

Για το 2019 προγραμματίζεται η εγκατάσταση και λειτουργία των στροβίλων

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών, Senvion υπέγραψε χθες (9/8) συμφωνία με την εταιρεία Alfanar Energy της Σαουδικής Αραβίας για την παροχή στροβίλων σε έργα μέχρι 300 MW στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Senvion, η εγκατάσταση και η λειτουργία των στροβίλων είναι προγραμματισμένη για το 2019.

Παράλληλα, η συμφωνία καλύπτει 20ετή υπηρεσία πλήρους συντήρησης για όλους τους στροβίλους.

«Πρόκειται για την δεύτερη συμφωνία της Senvion έπειτα από αυτή που υπογράφηκε με την Ινδία (300 MW). Σύμφωνα μάλιστα με την Senvion, η εταιρεία ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είχε λάβει τη μεγαλύτερη κατανομή αιολικής ενέργειας των 720 MW στην περυσινή δημοπρασία στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Senvion θα προμηθεύσει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των νέων τύπων 3.XM140 και 4.2M140, που «ταιριάζουν απόλυτα με τα διάφορα χαρακτηριστικά των έργων που διαδίδονται στην Ισπανία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Senvion, Manav Sharma, δήλωσε ότι ήταν "ευτυχής να επανέλθει με επιτυχία στην ισπανική αγορά".

"Αυτό υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της Senvion να συνοδεύει παγκοσμίως τους πελάτες της με μια τοπική προσέγγιση σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως στην Ινδία ή την Ισπανία", πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfanar Energy Jamal M. Wadi δήλωσε ότι η Alfanar, ως παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης ενέργειας, είχε ως στόχο την ανάπτυξη 9.000 MW παγκοσμίως έως το 2025.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης