Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Ο Trump θα πουλήσει ακόμη και … δολάρια για να κερδίσει τον εμπορικό πόλεμο

tags :
JPMorgan: Ο Trump θα πουλήσει ακόμη και … δολάρια για να κερδίσει τον εμπορικό πόλεμο

Οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους G7

Για όλα έχουν… ικανό τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως αποδεικνύει η άποψη που εκφράζει ο Michael Feroli, κορυφαίος οικονομολόγος της JPMorgan Chase, σε report του.
Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση Trump μπορεί να κινηθεί παρεμβατικά ακόμη και στην αγορά συναλλάγματος, εάν θεωρήσει ότι ένα αδύναμο δολάριο είναι προς όφελός της προκειμένου να εξέλθει νικήτρια του εμπορικού πολέμου.
«Αν και δεν είναι το βασικό σενάριό μας, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια στροφή προς μια περισσότερο παρεμβατική νομισματική πολιτική, ιδιαίτερα δεδομένου ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει, κατά καιρούς, υπαινίχθηκε την προτίμηση για αδυναμία του δολαρίου ή αντιτάχθηκε στη χειραγώγηση του κινεζικού νομίσματος», τονίζει ο οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας.
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος το 2000, σε πλήρη συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη της G7 και με στόχο να υπάρξει στήριξη στο ευρώ.
Παράλληλα και το 2011, εκ νέου στο πλαίσιο μίας διεθνούς προσπάθειες, προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση προκειμένου να σώσουν το γιέν από την ελεύθερη πτώση που ακολούθησε τους καταστροφικούς σεισμούς και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.
Ο Feroli, όμως, σπεύδει να υποστηρίξει ότι ο Trump μπορεί να στερήσει ακόμη και την ανεξαρτησία της Fed και να την αναγκάσει να ακολουθήσει νομισματική πολιτική η οποία «ταιριάζει» με τις δικές του αποφάσεις.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης