Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε το 45% της κατασκευής της δεύτερης γραμμής του αγωγού TurkStream

tags :
Ολοκληρώθηκε το 45% της κατασκευής της δεύτερης γραμμής του αγωγού TurkStream

Το έργο αποτελείται από δύο γραμμές, με μήκος 930 χλμ έκαστη και συνολική χωρητικότητα 31.5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων

Πάνω από το 45% έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου του Turk Stream, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του έργου, Asli Esen, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι το ειδικό πλοίο Pioneering Spirit που έχει αναλάβει την υποθαλάσσια εγκατάσταση του αγωγού συνεχίζει τις εργασίες στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το πλοίο ολοκλήρωσε 435 χιλιόμετρα τοποθέτησης σωλήνων, και με την πρώτη γραμμή έχουν τοποθετηθεί συνολικά 1.369 χιλιόμετρα σωλήνων» είπε μεταξύ άλλων.

Το έργο αποτελείται από δύο γραμμές, με μήκος 930 χλμ έκαστη και συνολική χωρητικότητα 31.5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κατασκευή της πρώτης γραμμής ολοκληρώθηκε στα τέλη Απριλίου με χωρητικότητα 15,75 δισ. κυβικών μέτρων, ενώ η δεύτερη γραμμή σχεδιάζει να μεταφέρει 15,75 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τέλος, την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού έχει αναλάβει η εταιρεία South Stream Transport, 100% θυγατρική της Gazprom.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης