Διεθνή

Η ENGIE ενισχύει την παρουσία της στη Τουρκική αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Η ENGIE ενισχύει την παρουσία της στη Τουρκική αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας
Η Γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ενεργό υποστήριξη για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στην αγορά χονδρικής πώλησης στην Τουρκία.
Η Γαλλική ενεργειακή εταιρεία ENGIE υλοποιεί ένα σχέδιο ανάπτυξης της στην Τουρκία, με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας εμπορίας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ENGIE στην Τουρκία, μέσω της βελτιστοποίησης των προμηθειών και της πρόσβασης στην αγορά.
Σημειώνει δε, ότι «θα δοθεί μια ενεργή στήριξη στην περαιτέρω ανάπτυξη της ενέργειας και της χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου στις αγορές της Τουρκίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την παροχή συναφών υπηρεσιών».
Η Γαλλική εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς φυσικού αερίου στην Τουρκία, κατέχοντας το 90% των μετοχών της εταιρείας Izgaz η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη διανομέας φυσικού αερίου στη χώρα.
Επίσης, η ENGIE διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης