Διεθνή

Κανπούρ: Η πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου - Δραματική καταγραφή ετήσιων παθήσεων και απωλειών

Κανπούρ: Η πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου - Δραματική καταγραφή ετήσιων παθήσεων και απωλειών

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα που δημοσιεύει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους

Η πιο μολυσμένη χώρα στον κόσμο, η Κανπούρ που βρίσκεται στη βόρεια Ινδία, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της οποίας έχει τόσους ασθενείς, με αποτέλεσμα πολλοί εξ’ αυτών με αναπνευστικά προβλήματα να βρίσκονται στους χώρους του  οφθαλμολογικού κέντρου.

Η Κανπούρ έχει πληθυσμό 3.000.000 ανθρώπων και ακολουθείται από 13 άλλες ινδικές πόλεις σε μια λίστα με τα μέρη με τον χειρότερο αέρα στον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Ο Prem Singh, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής στο Ganesh Shankar Vidyarthi Memorial Medical College, δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών που λαμβάνει το νοσοκομείο με αναπνευστικές νόσους έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε 600 το μήνα, τα περισσότερα από τα παιδιά και τους ανθρώπους 50 ετών.

«Κάθε βδομάδα ένας ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα μπαίνει μέσα. νωρίτερα θα έχουμε ένα στους τρεις μήνες », δήλωσε ο Singh, συμπληρώνοντας ότι: «Τα προβλήματα από την ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνονται και οδηγούν σε πολλαπλές ασθένειες όπως το βρογχικό άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η πνευμονία».

 

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα που δημοσιεύει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους.

Ενδεικτικά, εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την αναπνοή του μολυσμένου αέρα που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και καρκίνο του πνεύμονα. Οι περισσότεροι από τους θανάτους συμβαίνουν σε φτωχές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Ο επικεφαλής της ρύπανσης του Kanpur, Kuldeep Misra, απέρριψε την ετικέτα της πιο μολυσμένης πόλης του κόσμου.

"Αν η κατάσταση ήταν τόσο κακή, θα είχαμε πεθάνει όλοι μέχρι τώρα", είπε σε συνέντευξή του στο γραφείο του.

Ωστόσο, πέρα από την τραγική αυτή διαπίστωση, πιο δυσάρεστη είναι η είδηση του γεγονότος ότι η Κανπούρ δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για να την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λένε αξιωματούχοι του ομοσπονδιακού υπουργείου περιβάλλοντος.

«Η κρατική κυβέρνηση δεν έχει τον μηχανισμό για να κατανοήσει τις πηγές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πώς θα την αντιμετωπίσει;» ρώτησε ο Sachchida Nand Tripathi, καθηγητής στο IIT Kanpur, ο οποίος συνεργάζεται με το ομοσπονδιακό υπουργείο περιβάλλοντος για την παρακολούθηση σωματιδίων σε πραγματικό χρόνο .

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης