Διεθνή

Παραγγελία 184 MW εξασφάλισε η Vestas από την Xcel Energy στη Μινεσότα

Παραγγελία 184 MW εξασφάλισε η Vestas από την Xcel Energy στη Μινεσότα

Η παράδοση των στροβίλων θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2019

Παραγγελία 184 MW εξασφάλισε η Vestas από την Xcel Energy στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η παραγγελία περιλαμβάνει την προμήθεια και τη λειτουργία ανεμογεννητριών καθώς και μια δεκαετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του έργου.

Η παράδοση των στροβίλων θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Το πρόγραμμα Blazing Star Wind αποτελεί μέρος της Xcel Energy για την προσθήκη 3.680 MW νέας γενιάς αιολικής ενέργειας στο σύστημα της, σε 12 έργα που βρίσκονται σε επτά κράτη σε όλη την επικράτειά της. Αυτή η επέκταση θα αυξήσει την ισχύ της αιολικής ενέργειας της Xcel Energy σε περισσότερα από 10.000 MW μέχρι τα τέλη του 2021.

Ο πρόεδρος της Xcel Energy, Chris Clark υπογράμμισε ότι: «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Vestas για την πρώτη φάση του αιολικού έργου Blazing Star. Με την επένδυση σε αιολική ενέργεια χαμηλού κόστους, παρέχουμε τα οφέλη της καθαρής και οικονομικά προσιτής ενέργειας στους πελάτες μας δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και αξία για την τοπική οικονομία».

Από την πλευρά του, ο Chris Brown, Πρόεδρος του τμήματος πωλήσεων και υπηρεσιών της Vestas στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, τόνισε ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με την Xcel Energy ως μέρος της φιλόδοξης επέκτασης της αιολικής ενέργειας».

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης