Τελευταία Νέα
Διεθνή

WaveStar: Η πρωτοποριακή μέθοδος της Δανίας για παραγωγή ρεύματος από τα κύματα - Βίντεο

WaveStar: Η πρωτοποριακή μέθοδος της Δανίας για παραγωγή ρεύματος από τα κύματα - Βίντεο

Το Wavestar αποτελεί μια εναλλακτική λύση που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διασφάλιση του ενεργειακού μας μέλλοντος

Από τους σημαντικότερους και πιο «πράσινους» παίκτες θεωρείται η Δανία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν από την πρωτοκαθεδρία που διατηρεί στην αιολική ενέργεια, έχει επεκταθεί και στην επεξεργασία νερού με ενέργεια από λύματα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποκαλείται «wavestar» με την ιδέα να ανήκει στους λάτρεις της ναυσιπλοΐας Niels και Keld Hansen το 2000.

Το Wavestar αποτελεί μια εναλλακτική λύση που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διασφάλιση του ενεργειακού μας μέλλοντος και η Δανία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς επιχειρεί την διαφοροποίηση στις πολλαπλές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παράλληλα, το wavestar θεωρείται μια επαναστατική μέθοδος που μετατρέπει το κύμα σε ενέργεια για να τροφοδοτήσει με ρεύμα το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο. Επίσης, ο στόχος της συγκεκριμένης εγκατάστασης είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση όχι μόνο στο φυσικό τοπίο αλλά και στο περιβάλλον.

H κατασκευή του wavestar είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα μηχανής κινητικής ενέργειας που αποτελείται από πλωτήρες.Οι πλωτήρες κινούνται πάνω - κάτω λόγω του κυματισμού της θάλασσας.

Η κίνηση αυτή μεταφέρεται μέσω ενός υδραυλικού συστήματος και ενεργοποιεί την γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αυτή την διαδικασία είναι συνεχής. Σε περίπτωση σφοδρής καταιγίδας οι πλωτήρες τοποθετούνται σε ασφαλή θέση και αυτό είναι που κρίνει την επιτυχία του ενεργειακού εγχειρήματος.

Μια πλήρης συσκευή αποτελείται από 20 πλωτήρες διαμέτρου 10 μέτρων ο καθ' ένας. Κάθε σταθμός μπορεί να παράγει 6MV ηλεκτρικής ενέργειας, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια 4.000 σπιτιών.

Τέλος, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, τα «κυματικά πάρκα» θα μπορούσαν να καλύψουν έως και το 50% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού στη Γηραιά Ήπειρο.

 

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από την επαναστατική διαδικασία του wavestar

 

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης