Διεθνή

Συνεργασία Repsol - Enagas για την ανάπτυξη τεχνολογίας ανανεώσιμου υδρογόνου

tags :
Συνεργασία Repsol - Enagas για την ανάπτυξη τεχνολογίας ανανεώσιμου υδρογόνου

H Repsol δήλωσε ότι η τεχνολογία θα οδηγήσει σε πρόοδο προς έναν μεσοπρόθεσμο στόχο και για τις δύο εταιρείες

Η ισπανική εταιρία ενέργειας Repsol και η ισπανική εταιρεία φυσικού αερίου Enagas έχουν υπογράψει συμφωνία για τη συνέχιση της ανάπτυξης τεχνολογίας που επιτρέπει την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, ανακοίνωσε η Repsol χθες (30/7).

Η Repsol, η οποία αρχικά ανέπτυξε αυτή την τεχνολογία στο Κέντρο Τεχνολογίας Repsol στην Mostoles, Ισπανία, θα χρησιμοποιήσει την ηλιακή ενέργεια ως πρωταρχική πηγή. Η Repsol δήλωσε ότι μέσω της συνεργασίας της με την Enagas θα επιταχύνει την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας.

H Repsol δήλωσε ότι η τεχνολογία θα οδηγήσει σε πρόοδο προς έναν μεσοπρόθεσμο στόχο και για τις δύο εταιρείες, η οποία ενσωματώνει το αέριο που λαμβάνεται μέσω αυτής της νέας διαδικασίας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αντίστοιχες επιχειρήσεις τους, προκειμένου να βελτιωθεί η βιωσιμότητα και η αποδοτικότητα.

Σύμφωνα με τo δελτίο Τύπου, η χρήση ηλιακής ενέργειας στην παραγωγή θα μείωνε το αποτύπωμα άνθρακα κατά περισσότερο από 90% σε σύγκριση με άλλες συμβατικές διεργασίες για την απόκτηση αυτού του αερίου.

Μεσοπρόθεσμα, η Repsol θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το ανανεώσιμο υδρογόνο που λαμβάνεται μέσω αυτής της νέας μεθόδου στις διεργασίες διύλισης, προκειμένου να παράγει καθαρότερα καύσιμα και να μειώσει την παρουσία θείου.

Από την πλευρά της Enagas (η κορυφαία εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου της Ισπανίας), σημειώθηκε ότι: «Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της Enagas για τις μη ηλεκτρικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το υδρογόνο και το βιοαέριο / βιομεθάνιο. Οι νέες αυτές ενεργειακές λύσεις έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν θεμελιώδη ρόλο στη διαδικασία μετάβασης στην ενέργεια που περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης