Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak: Θα αναθεωρηθεί η απόφαση του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου

Novak: Θα αναθεωρηθεί η απόφαση του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου

Ο υπουργός ενέργειας τόνισε ότι στις 23 Ιουνίου ο ΟΠΕΚ και ορισμένες χώρες εκτός ΟΠΕΚ αποφάσισαν να προσθέσουν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου από την 1η Ιουλίου

Η απόφαση του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα (27/7) υπουργός ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.

Ο υπουργός ενέργειας τόνισε ότι στις 23 Ιουνίου ο ΟΠΕΚ και ορισμένες χώρες εκτός ΟΠΕΚ αποφάσισαν να προσθέσουν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) στον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου από την 1η Ιουλίου.

«Προς το παρόν, εφαρμόζουμε αυτήν την απόφαση, αλλά σύμφωνα με τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αξιολόγησης», εξήγησε.

Μιλώντας για τις σχεδιαζόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ για το Ιράν, είπε: «Νομίζω ότι η αγορά πετρελαίου ήδη διέθετε αυτή τη δυνατότητα κυρώσεων. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει πολύ τις τιμές του πετρελαίου».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης