Διεθνή

Καθησυχαστική η Engie προς τους επενδυτές παρά το κλείσιμο των αντιδραστήρων στο Βέλγιο

tags :
Καθησυχαστική η Engie προς τους επενδυτές παρά το κλείσιμο των αντιδραστήρων στο Βέλγιο

Η εταιρεία δηλώνει πεπεισμένη ότι οι ζημιές θα αντισταθμιστούν από τις επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και από τις «πολύ καλές επιδόσεις» των ενεργειακών συναλλαγών τους

Καθησυχαστική παρουσιάζεται η γαλλική Engie με αφορμή την επίπτωση των 250 εκατομμυρίων ευρώ στα αποτελέσματα του 2018 από τις απρογραμμάτιστες διακοπές στους βελγικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Η εταιρεία δηλώνει πεπεισμένη ότι οι ζημιές θα αντισταθμιστούν από τις επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και από τις «πολύ καλές επιδόσεις» των ενεργειακών συναλλαγών τους κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και την αναμενόμενη αύξηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι βελγικοί αντιδραστήρες θα είναι εκτός σύνδεσης για 7 μήνες περισσότερο από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως.

Τα έσοδα της Engie ήταν στα 30,2 δις ευρώ για το α’ εξάμηνο του 2018 μέχρι δηλαδή την απρογραμμάτιστη ζημιά, όντας 0,1% περισσότερο από την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Η συγκεκριμένη ανάπτυξη προήλθε από την «απότομη αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στη Γαλλία και τη Βραζιλία, ανέφερε η Engie, με την μεγαλύτερη αύξηση από την υδροηλεκτρική ενέργεια. Οι νέοι κανόνες αποθήκευσης φυσικού αερίου που εισήχθησαν στη Γαλλία, και είχαν σχεδιαστεί για την εξασφάλιση του εφοδιασμού, είχαν επίσης βοηθήσει, πρόσθεσε η εταιρεία.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης