Διεθνή

WindEurope: Η Ευρώπη πρόσθεσε 4.5 GW αιολικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του 2018

WindEurope: Η Ευρώπη πρόσθεσε 4.5 GW αιολικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του 2018

Ο επικεφαλής της πολιτικής της WindEurope Pierre Tardieu δήλωσε ότι ο τομέας βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια σταθερή χρονιά σε νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Wind Europe, η Ευρώπη πρόσθεσε 4,5 GW αιολικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, με το ποσοστό να είναι κάτω από την ίδια περίοδο του περασμένου έτους (6,1 GW) αν και είναι συμβαδίζει με τις προσδοκίες.

Πιο αναλυτικά, 3,3 GW ήταν χερσαία αιολικά με πρώτη τη Γερμανία (1,6 GW), δεύτερη τη Γαλλία (605 MW) και τρίτη τη Δανία (202 MW).

Επίσης, εγκαταστάθηκαν 1,1 GW υπεράκτιων αιολικών με αιχμή τη Βρετανία (911 MW), το Βέλγιο (175 MW) και τη Δανία (28 MW).

Ο επικεφαλής της πολιτικής της WindEurope Pierre Tardieu δήλωσε ότι ο τομέας βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια σταθερή χρονιά σε νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη οδηγείται από λίγες μόνο αγορές.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ορισμένες ανησυχητικές τάσεις, κυρίως στη Γαλλία, εξηγώντας ότι: «Η χώρα έχει εγκαταστήσει πολλά νέα χερσαία αιολικά φέτος, αλλά δεν εξέδωσε ούτε μια νέα άδεια τους τελευταίους οκτώ μήνες λόγω διοικητικού ζητήματος, κάτι που επίσης οδήγησε σε μειωμένο ενδιαφέρον στον τελευταίο τους διαγωνισμό. Άρα, θα υπάρξει πτώση στις εγκαταστάσεις τους και αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης