Διεθνή

Διπλασιασμός της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2030

Διπλασιασμός της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2030

Μέχρι το 2030, το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματος του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να προέλθει από υπεράκτια αιολική ενέργεια

Τον διπλασιασμό της αιολικής ενέργειας ανοικτής θαλάσσης κατά την επόμενη δεκαετία, εξετάζει η Βρετανία λόγω της κυβερνητικής στρατηγικής που αναγκάζει τους φορείς εκμετάλλευσης των στροβίλων να υποβάλουν προσφορές για οικονομική υποστήριξη σε πλειστηριασμούς.

Μέχρι το 2030, το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματος του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να προέλθει από υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Σε μια προσπάθεια να δώσει στη βιομηχανία τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα που χρειάζεται να συνεχίσει να επεκτείνεται, η κ. Claire Perry, γραμματέας για το κλίμα και την ενέργεια, επιβεβαίωσε ότι κάθε δύο χρόνια η κυβέρνηση θα διεξάγει δημοπρασίες στις οποίες οι επιχειρήσεις ενέργειας θα υποβάλλουν προσφορές για συμβάσεις που εγγυώνται ελάχιστη τιμή για την δύναμη που θα πουλήσουν.

Η διαδικασία δημοπράτησης "έχει αναγκάσει τις επιχειρήσεις να είναι διαφανείς σχετικά με το ύψος της στήριξης που χρειάζονται πραγματικά και έχει μειώσει στο ήμισυ το κόστος υποστήριξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας", λέει το BBC.

Το σύστημα έχει υιοθετηθεί παγκοσμίως και «αναγνωρίζεται ως σημαντική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας».

Πέρυσι, οι ανανεώσιμες πηγές παρήγαγαν για πρώτη φορά περισσότερο από το ήμισυ της ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, υπερβαίνοντας την παραγωγή που προήλθε από την καύση άνθρακα και φυσικού αερίου.

Αντίθετα, η Σκωτία έχει καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, μετά από ένα χρόνο ρεκόρ το 2017 για τη δημιουργία φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας.

Μάλιστα, το έθνος πήρε πέρυσι πάνω από τα 2/3 (68,1%) της ηλεκτρικής ενέργειας από τα πράσινα προγράμματα, αναφέρει ο  «Independent»,  σε σχέση με το 54% προηγούμενο έτος.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης