Διεθνή

Rosneft κατά Exxon για το πετρέλαιο του Sakhalin -1

tags :
Rosneft κατά Exxon για το πετρέλαιο του Sakhalin -1

Αγωγή ύψους 1,4 δισ. δολαρίων

 Η ρωσική πετρελαϊκή επιχείρηση Rosneft  κατέθεσε αγωγή 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της  κοινοπραξίας Sakhalin-1 υπό την ηγεσία της ExxonMobil για μια σειρά σχετικά με το πώς πρέπει να μοιράζεται το πετρέλαιο μεταξύ του Sakhalin-1 και ενός παρακείμενου πεδίου της Rosneft.
Με την προσφυγή στη δικαιοσύνη, η Rosneft κινείται  κατά ενός από τους πιο κοντινούς  ξένους εταίρους της: η Rosneft και η ExxonMobil έχουν πολλαπλά κοινά έργα. Αλλά η Rosneft και το ισχυρό αφεντικό της, Igor Sechin, έχουν ιστορικό επιτυχίας στις εμπορικές διαμάχες.
Η Rosneft κατέθεσε την αγωγή στο διαιτητικό δικαστήριο της επαρχίας Σαχαλίν στην ανατολική Ρωσία, κατηγορώντας την κοινοπραξία για αδικαιολόγητο πλουτισμό, έναν ισχυρισμό που αρνήθηκε η κοινοπραξία. Η Rosneft δεν αποκάλυψε την ακριβή φύση της διαφοράς.
Σύμφωνα με το Reuters το δικαστήριο ζήτησε από τη Rosneft να παρουσιάσει έγγραφα σχετικά με  την συμφωνία για  τις «διασταυρούμενες ροές» πετρελαίου από το πεδίο Northern Chayvo, το οποίο ελέγχεται από τη Rosneft.
Το πεδίο Northern Chayvo είναι δίπλα στην περιοχή παραχώρησης που ελέγχεται από την κοινοπραξία Sakhalin-1.
Στη βιομηχανία πετρελαίου οι δραστηριότητες εξόρυξης σε μία παραχώρηση που επηρεάζει τις ροές πετρελαίου σε μια γειτονική άδεια, επειδή το πετρέλαιο βρίσκεται σε βραχώδεις σχηματισμούς που εκτείνονται σε δύο ή περισσότερες άδειες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης