Διεθνή

Παραγγελία για αιολικό πάρκο 235MW στη Σουηδία έλαβε η Siemens Gamesa

Παραγγελία για αιολικό πάρκο 235MW στη Σουηδία έλαβε η Siemens Gamesa

220 μέτρα θα είναι το ύψος των στροβίλων που θα εγκαταστηθούν

Η εταιρεία Siemens Gamesa έλαβε εντολή από την Green Investment Group (GIG) για την προμήθεια 56 ανεμογεννητριών για το Overturingen Wind Park της Κεντρικής Σουηδίας, ύψους 235 MW.

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας ανέφερε ότι: «Το πεδίο εφαρμογής του έργου είναι να παραδώσει 56 μονάδες της ανεμογεννήτριας SWT-DD-130 ονομαστικής ισχύος 4.2 MW η κάθε μία, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και 25χρονης  μακροχρόνιας εξυπηρέτησης».

Όπως ανέφερε, η Siemens Gamesa, οι στρόβιλοι με ένα ύψος κορυφής 220 μέτρων θα είναι μεταξύ των ψηλότερων δομών στις σκανδιναβικές χώρες.

Η εγκατάσταση έχει προγραμματιστεί για το 2019 ενώ άλλες σημαντικές κατασκευαστικές εργασίες θα προέρχονται από τοπικές εταιρείες.

Από την πλευρά του, ο CEO της Siemens Gamesa, Ricardo Chocarro δήλωσε ότι το έργο «καταδεικνύει την ελκυστικότητα της αιολικής ενέργειας για τις κεφαλαιαγορές, τους επενδυτές και τις κοινότητες».

Τέλος, η Siemens Gamesa είναι παρούσα στη Σουηδία από το 1992, με εγκατεστημένη βάση σχεδόν 1,3 GW και πάνω από 500 ανεμογεννήτριες.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης