Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν αλλάζει στάση το Βερολίνο για τον Nord Stream 2

Δεν αλλάζει στάση το Βερολίνο για τον Nord Stream 2

Η Γερμανία δεν έχει μετατοπιστεί ως προς την θέση της όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα εμπορικό έργο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, όπως άλλωστε δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ την προηγούμενη εβδομάδα, πως θα πρέπει να διασαφηνιστεί ο ρόλος της Ουκρανίας ως χώρα διαμετακόμισης, όταν πια τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος αγωγός.

Αυτά, τόνισε μεταξύ άλλων, σήμερα σε δηλώσεις του, η εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, Ulrike Demmer, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. 

“Η θέση μας δεν έχει αλλάξει: σε ότι έχει να κάνει με τον Nord Stream 2 και εμάς, αυτό είναι ένα εμπορικό έργο”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια. Σε άλλο σημείο σημείωσε πως “εμείς πάντοτε λέγαμε πως την ίδια στιγμή πρέπει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος της Ουκρανίας ως χώρα διαμετακόμισης φυσικού αερίου”. Πρόσθεσε, ακόμη, πως “ Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τις συνομιλίες υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Μάρος Σέφκοβιτς ανάμεσα στα δύο μέρη, Ρωσία και Ουκρανία”.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης