Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρμαχος της ηλιακής ενέργειας ο DiCaprio για τις απομακρυσμένες περιοχές

Υπέρμαχος της ηλιακής ενέργειας ο DiCaprio για τις απομακρυσμένες περιοχές

Ο DiCaprio δήλωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια

Ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός του Χόλιγουντ και περιβαλλοντικός ακτιβιστής Leonardo DiCaprio προώθησε την ηλιακή ενέργεια στον λογαριασμό του Instagram ως λύση για την πιο προσιτή ηλεκτρική ενέργεια σε απομακρυσμένες περιοχές.

O DiCaprio μοιράστηκε τη φωτογραφία του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών που δείχνει μια οικογένεια Tanzanian Maasai που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα στον θάμνο από το Terraat, την περιοχή Simanjiro της Τανζανίας, χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες για πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

«Δεδομένου ότι το εθνικό δίκτυο δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα χωριά, η ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από φωτοβολταϊκό πάνελ και κινητό ηλιακό σύστημα, το οποίο χρεώνει τρία κινητά τηλέφωνα, δύο ραδιόφωνα και έναν επαναφορτιζόμενο πυρσό».

Ο DiCaprio δήλωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

«Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου, όπως αυτό, διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη βελτίωση της ζωής, ενώ συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος» συμπλήρωσε.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης