Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η SOCAR επιδιώκει την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ενεργειακές εταιρείες του Ιράν

Η SOCAR επιδιώκει την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ενεργειακές εταιρείες του Ιράν
Η Τεχεράνη και το Μπακού έχουν συνεργαστεί στον σχεδιασμό ενός διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου από την χώρα του Περσικού Κόλπου προς την Βόρεια Ευρώπη μέσω του Αζερμπαϊτζάν.
Συνάντηση με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν είχε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SOCAR Rovnag Abdullayev.
Καλωσορίζοντας τους επισκέπτες ο CEO της Αζέρικης εταιρείας μίλησε για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου των δύο χωρών.
Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ της SOCAR και των Ιρανικών εταιρειών, ο κ. Abdullayev επεσήμανε την ανάγκη εμβάθυνσης των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας πετρελαίου.
Ο ίδιος ενημέρωσε τους Ιρανούς αξιωματούχους για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί στο Αζερμπαϊτζάν, χάρη στο πλαίσιο της ενεργειακής στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η χώρα.
Οι σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Μπακού έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Rouhani στο Ιράν.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά την επίσκεψη τον περασμένο Φεβρουάριο στην Τεχεράνη του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Aliyev, οι δύο πλευρές υπέγραψαν 11 μνημόνια συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, της ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας, της υγείας και της ιατρικής, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των πετροχημικών, κ.α.
Επίσης, η Τεχεράνη και το Μπακού έχουν συνεργαστεί στον σχεδιασμό ενός διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου από την χώρα του Περσικού Κόλπου προς την Βόρεια Ευρώπη μέσω του Αζερμπαϊτζάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης