Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Enel ανοίγει στο Περού το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ισχύος 132 MW

Η Enel ανοίγει στο Περού το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ισχύος 132 MW

Το έργο ανέρχεται σε 165 εκατομμύρια δολάρια και είναι αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ MINEM - Enel Peru

Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στο Περού, ο Mauro Marsili και ο υπεύθυνος της χώρας για το Enel Peru, Jose Revuelta, παρακολούθησαν τα εγκαίνια του πάρκου Wayra I, όπου o Revuelta διατύπωσε την άποψη ότι η επιχείρηση θα συμβάλει αποτελεσματικά στη διαφοροποίηση του ενεργειακού πλέγματος της χώρας και στην πιο αξιόπιστη παροχή ενέργειας.

Το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων του Περού (MINEM) επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας, που βρίσκεται στη νότια περιοχή Ica, άνοιξε για λειτουργία την Τετάρτη (18/7).

Το έργο ανέρχεται σε 165 εκατομμύρια δολάρια και είναι αποτέλεσμα κοινής επιχείρησης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ MINEM και Enel Peru. Το Enel Peru είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα που ανήκει στην ιταλική εταιρεία ηλεκτρισμού Enel.

Το αιολικό πάρκο, που κατασκευάστηκε στο Wayre I Park, αποτελείται από 42 τεράστιες ανεμογεννήτριες που μπορούν να παραγάγουν μέχρι και 132 MW ανά ημέρα, αρκετές για να παρέχουν πράσινη ενέργεια σε 482.000 οικογένειες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το MINEM, οι ανεμογεννήτριες θα επωφεληθούν από τους νότιους ανέμους γύρω από τη Nazca και θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον.

Το έργο Wayra I Park έχει την ικανότητα να παράγει ηλεκτρική ενέργεια 605 GWh ετησίως και θα παρέχει ενέργεια σε νοικοκυριά που υποφέρουν από ασυνεπή ενεργειακή υπηρεσία.

Επίσης, ο Francisco Ismodes της MINEM ενημέρωσε ότι η χρήση των στροβίλων θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά σχεδόν 285.000 τόνους ετησίως, μειώνοντας δραστικά τα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα του Περού.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης