Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομάδα επενδυτών αντιτάσσεται στα σχέδια της General Electric για τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Κένυας

Ομάδα επενδυτών αντιτάσσεται στα σχέδια της General Electric για τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Κένυας

Μάλιστα αρκετοί ήταν οι περιβαλλοντολόγοι που εξέφρασαν τον φόβο τους ότι το εργοστάσιο θα καταστρέψει το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής

Μια ομάδα επενδυτών στην αμερικανική εταιρεία Conglomerate General Electric (GE) αντιτάχθηκε δημοσίως στα σχέδιά της να αγοράσει μερίδιο σε εργοστάσιο που λειτουργεί με καύση άνθρακα στην Κένυα, υποστηρίζοντας ότι το έργο θα βλάψει το περιβάλλον και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σε δημόσια επιστολή προς τη GE, σχεδόν πενήντα θεσμικοί και μεμονωμένοι μέτοχοι κάλεσαν την εταιρεία να αναστρέψει την πορεία της για την πρόθεσή της να αγοράσει το 20% της συμμετοχής της σε προγραμματισμένο εργοστάσιο άνθρακα των 1,000 μεγαβάτ στο νησί Lamu της Κένυας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν οι περιβαλλοντολόγοι που εξέφρασαν τον φόβο τους ότι το εργοστάσιο θα καταστρέψει το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Μάλιστα, η Κένυα υποσχέθηκε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% μέχρι το 2030 ως μέρος της συμφωνίας στο Παρίσι, όπου σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτός ο ακτιβισμός από τους μετόχους σπάνια έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Jonathan Karpoff, καθηγητής οικονομικών στο Foster School of Business στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

"Είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόφαση ή την αξία της επιχείρησης", δήλωσε στο ίδρυμα Thomson Reuters.

Τέλος, υποχώρηση κατά 30% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της General Electric το β’ τρίμηνο του 2018.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης