Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επενδυτικός σχεδιασμός της Τουρκίας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Ο επενδυτικός σχεδιασμός της Τουρκίας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Μάλιστα αρκετά τμήματα υποδομής της ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας χρειάζονται ανανέωση καθώς μετρούν λειτουργία άνω των 30 ετών

Σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας κάνει η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με τον επικεφαλής των Υπηρεσιών Διανομής Ηλεκτρισμού της Τουρκίας (ELDER), θα επενδυθούν στον εν λόγω τομέα 20 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες το διάστημα μεταξύ 2016 και 2020 και από αυτό το σύνολο 2 δισεκατομμυρίων λιρών θα διατεθεί για τεχνολογικές επενδύσεις.

Ο επικεφαλής του ELDER σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο anadolu, υπογράμμισε ότι το 2016 επενδύθηκαν 4.3 δισεκατομμύρια λίρες και 5,9 δισεκατομμύρια λίρες το 2017 στην υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας.

Μάλιστα αρκετά τμήματα υποδομής της ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας χρειάζονται ανανέωση καθώς μετρούν λειτουργία άνω των 30 ετών.

Παράλληλα, τόνισε ότι: «Μεταξύ των συνολικών επενδύσεων για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, περίπου 200 εκατομμύρια λίρες δαπανήθηκαν για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης» ενώ απαιτούνται και πρόσθετες επενδύσεις.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι Ανέφερε επίσης ότι ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας εργάζεται σε συνεργασία με την ενεργειακή υπηρεσία της Τουρκίας EMRA, τον ιδιωτικό ενεργειακό τομέα και τους νομοθέτες για την ανάπτυξη της ενεργειακής αγοράς της χώρας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης