Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψήφος εμπιστοσύνης του Facebook στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ψήφος εμπιστοσύνης του Facebook στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η έδρα του Facebook στο Menlo Park της Καλιφόρνια τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Συνεργασία με την Pacific Power αναμένεται να υπογράψει το κέντρο δεδομένων του Facebook που εδρεύει στο Όρεγκον έτσι ώστε να υποστηριχθεί από ηλιακή ενέργεια 100%.

Η συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα οι νέες ηλιακές εξελίξεις να έχουν συνδυασμένη ισχύ 437 MW, συμπεριλαμβανομένων δύο έργων που ανέρχονται σε 100 MW στην περιοχή Prineville, δήλωσε η Pacific Power.

Μάλιστα, το Prineville φιλοξενεί το πρώτο προσαρμοσμένο κέντρο δεδομένων του Facebook, το οποίο άνοιξε το 2011.

«Η δουλειά μας με την Pacific Power για την ανάπτυξη νέων ηλιακών πόρων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για το εξαιρετικά αποδοτικό Κέντρο Δεδομένων Prineville», δήλωσε ο Peter Freed, διευθυντής ενεργειακής στρατηγικής του Facebook.

«Δεσμευόμαστε για την υποστήριξη του 100% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε μια λύση για το πρώτο μας κέντρο δεδομένων».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έδρα του Facebook στο Menlo Park, της Καλιφόρνια, τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμη ενέργεια, ενώ άλλα κέντρα δεδομένων στη Σουηδία και το Τέξας τροφοδοτούνται επίσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τέλος, γίνεται αντιληπτό ότι κολοσσοί του διαδικτύου μπορούν να αλλάξουν τον χάρτη της ενέργειας προς το καλύτερο, δεδομένου ότι τα κέντρα δεδομένων αντιπροσωπεύουν μία από τις αυξανόμενες ζητήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης