Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ κερδοφορίας για την Naftogaz το 2017

tags :
Ρεκόρ κερδοφορίας για την Naftogaz το 2017

Η Naftogaz δήλωσε ότι παραμένει ο μεγαλύτερος παράγοντας συνεισφοράς της Ουκρανίας στον εθνικό προϋπολογισμό το 2017 για δεύτερη συνεχή χρονιά

Ρεκόρ κερδοφορίας για την ουκρανική εταιρεία Naftogaz η οποία σημείωσε καθαρό κέρδος 1,4 δισ δολάρια το 2017.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, πρόκειται για το υψηλότερο στην 20ετή ιστορία της χάρη στην επιτυχία της στην υπόθεση διαιτησίας κατά της ρωσικής Gazprom.

Ειδικότερα, η Naftogaz δήλωσε ότι παραμένει ο μεγαλύτερος παράγοντας συνεισφοράς της Ουκρανίας στον εθνικό προϋπολογισμό το 2017 για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andriy Kobolyev τόνισε ότι: «Χρόνια σκληρής δουλειάς τελικά οδήγησαν στις ιστορικές νίκες της Διαιτησίας στη Στοκχόλμη τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2018. Καταφέραμε να εξαλείψουμε τον κίνδυνο ενός άνευ προηγουμένου χρέους από τους ώμους της χώρας και αποζημιώθηκαν περίπου 4,7 δισ. δολάρια».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο διαιτητικών διαδικασιών, η Gazprom πρέπει να πληρώσει στη Naftogaz 2,56 δισ. δολάρια, προσαρμοσμένο σε συμψηφισμό ύψους 2,1 δισ. δολαρίων για το φυσικό αέριο που παραδόθηκε το 2014.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα περσινά ρεκόρ κέρδους ήταν επίσης δυνατά χάρη στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου, καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη της διαμετακόμισης, αποτελεσματική επιβολή του χρέους και το νέο σύστημα προμηθειών για αγορές φυσικού αερίου.

Τέλος, η εταιρεία πρόσθεσε ότι «υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας με στόχο την ελευθέρωσή της για περαιτέρω ενσωμάτωση στην αγορά της ΕΕ και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αύξηση της αξίας, της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας του Ομίλου».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης