Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση κατά 7.2% η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας

Αύξηση κατά 7.2% η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας

Η παραγωγή φυσικού αερίου στη Ρωσία ανέρχεται σε 323 δισ. κυβικά μέτρα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους

Κατά 7.2% αυξήθηκε η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2017, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας και η Υπηρεσία Ομοσπονδιακών Στατιστικών (Rosstat).

Μάλιστα η Rosstat δήλωσε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας ανήλθε σε 323 δισ. Κυβικά μέτρα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου της χώρας μειώθηκε κατά 0,4% σε 271 εκατομμύρια τόνους κατά την ίδια περίοδο.

Όπως είναι γνωστό άλλωστε, η Ρωσία δεσμεύθηκε να μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της κατά 11,24 εκατομμύρια βαρέλια κατά 300.000 βαρέλια, ως μέρος της συμφωνίας πετρελαϊκής παραγωγής του ΟΠΕΚ το 2016.
Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ συμφώνησαν στα τέλη του 2016 να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) προκειμένου να μειώσουν την προσφορά στην παγκόσμια αγορά. Άρχισαν την εφαρμογή της συμφωνίας τον Ιανουάριο του 2017 και αργότερα την παρέτειναν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΟΠΕΚ, οι ρωσικές εταιρείες θα αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους κατά 200 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα (bpd) από την 1η Ιουλίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης