Διεθνή

Στραμμένο στην συνάντηση Trump - Putin στο Ελσίνκι το παγκόσμιο ενδιαφέρον

tags :
Στραμμένο στην συνάντηση Trump - Putin στο Ελσίνκι το παγκόσμιο ενδιαφέρον

O Αμερικανός πρόεδρος, καταφέρθηκε κατά της Ε.Ε. σε συνέντευξή του στο CBS, αποκαλώντας την εχθρό όσον αφορά στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις

Στο Ελσίνκι, πραγματοποιείται σε λίγο η πολυαναμενόμενη, αλλά με χαμηλές προσδοκίες, όπως λένε και οι δύο πλευρές, πρώτη σύνοδος κορυφής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ. Στις 4:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου. Το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου προσγειώθηκε σήμερα στο Ελσίνκι, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας σε σχέση με τον προγραμματισμό.

Στο επίκεντρο οι Αμερικανο-ρωσικές σχέσεις που έχουν πληγεί, κυρίως από τις αποκαλύψεις για παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η Ρωσία προτίθεται να συζητήσει θέματα σχετικά με την στρατηγική ισορροπία δυνάμεων, τον ελέγχου των εξοπλισμών και την Συρία, σύμφωνα με ρωσική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο RIA.

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν συναντώνται στις 13.20 (ώρα Ελλάδος) στο Ελσίνκι και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρξει μία συνάντηση τετ α τετ με την παρουσία των διερμηνέων, ένα γεύμα εργασίας και στην συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16.50 ώρα Ελλάδος.

O Αμερικανός πρόεδρος, καταφέρθηκε κατά της Ε.Ε. σε συνέντευξή του στο CBS, αποκαλώντας την εχθρό όσον αφορά στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις. Η Ρωσία, η Ε.Ε. και η Κίνα είναι οι «εχθροί» των ΗΠΑ, υποστήριξε ο Τράμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης, αποδίδει τις κακές σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Μόσχα στο «κυνήγι μαγισσών» που υποτίθεται ότι έχει εξαπολύσει το FBI με την έρευνά του για την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης