Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Trump σε Ισραήλ: Παραμείνετε δυνατοί έως τις 20 Ιανουαρίου

Μήνυμα Trump σε Ισραήλ: Παραμείνετε δυνατοί έως τις 20 Ιανουαρίου
Οι ΗΠΑ απείχαν από ψήφισμα του ΟΗΕ και δεν άσκησαν βέτο
Μήνυμα συμπαράστασης στο Ισραήλ απηύθυνε την Τετάρτη 28/12/2016 ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump μετά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  για την υιοθέτηση του σχεδίου απόφασης που απαιτεί να τερματιστεί η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη.
Οι ΗΠΑ επέλεξαν την αποχή στο ψήφισμα, και δεν άσκησαν βέτο, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu να κατηγορεί τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Barak Obama ότι έστησε μία «επαίσχυντη ενέδρα» σε ένα σύμμαχο των ΗΠΑ, και τον Trump να επικρίνει τον Obama.
Ο Donald Trump τόνισε προς το Ισραήλ ότι πρέπει να «παραμείνει δυνατό», μέχρι να αναλάβει  την προεδρία των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση» αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter. Είχαν, συνέχισε, έναν μεγάλο φίλο στις ΗΠΑ, αλλά όχι πια.
«Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν, και τώρα αυτό (ΟΗΕ)! Παράμεινε δυνατό Ισραήλ, η 20η Ιανουαρίου φτάνει σύντομα» κατέληξε στο μήνυμά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Είχαν, συνέχισε, έναν μεγάλο φίλο στις ΗΠΑ, αλλά όχι πια. «Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν, και τώρα αυτό (ΟΗΕ)! Παράμεινε ισχυρό Ισραήλ, η 20η Ιανουαρίου φτάνει γρήγορα!» κατέληξε στο μήνυμά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης