Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Τζιμπουτί ξεκινά την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας

Το Τζιμπουτί ξεκινά την ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας

Mέχρι τώρα έχει εγκαταστήσει χωρητικότητα περίπου 120 μεγαβάτ (MW) και η νέα μονάδα έχει ως στόχο να προσθέσει 50-100 MW όταν ολοκληρωθεί

Το Τζιμπουτί αναπτύσσει μία από τις τρεις μεγάλες γεωθερμικές τοποθεσίες στη βόρεια περιοχή Lac Assal για να παράγει ενέργεια αφού εξασφαλίσει χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους χρηματοδότες.
Mέχρι τώρα έχει εγκαταστήσει χωρητικότητα περίπου 120 μεγαβάτ (MW) και η νέα μονάδα έχει ως στόχο να προσθέσει 50-100 MW όταν ολοκληρωθεί.
Ο κ. Djama Ali Guelleh, γενικός διευθυντής της κρατικής ηλεκτρικής ενέργειας του Τζιμπουτί, δήλωσε σε εκδήλωση την Τετάρτη ότι το project θα προχωρήσει μετά από δύο χρόνια μελετών και ερευνών που έγιναν με την Iceland Drilling Company.
"Η απόκτηση ανανεώσιμης και άφθονης ενέργειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στους στόχους της κυβέρνησής μας", δήλωσε ο Yonis Ali Guedi, υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
Η μονάδα σύμφωνα με τον υπουργό θα συμβάλει στη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις, σε μια χώρα που χτίζει ζώνες ελεύθερου εμπορίου και λιμενικές εγκαταστάσεις στην προσπάθειά της να γίνει διεθνής κόμβος για τη ναυτιλία και το εμπόριο.
Το Τζιμπουτί, το οποίο βρίσκεται στη νότια είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας σε μεγάλη διεθνή ναυτιλιακή γραμμή, ξεκίνησε μια νέα εμπορική ζώνη την περασμένη εβδομάδα.
Το Τζιμπουτί, το οποίο έχει πληθυσμό 876.000 κατοίκων, φιλοξενεί κινεζικές, αμερικανικές και γαλλικές ναυτικές βάσεις. Χειρίζεται περίπου το 95% των εμπορευμάτων που εισάγονται από την Αιθιοπία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης