Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία περιόρισε τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν τον Ιούνιο

Η Ινδία περιόρισε τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν τον Ιούνιο

Οι μηνιαίες εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν περιορίσθηκαν σε 592.800 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο, μειωμένες κατά 16% από το Μάιο

Τα ινδικά διυλιστήρια μείωσαν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, καθώς άρχισαν να απογαλακτίζουν τα εργοστάσιά τους για να αποφύγουν τις κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο.
Οι μηνιαίες εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν περιορίσθηκαν σε 592.800 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούνιο, μειωμένες κατά 16% από το Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία από τη βιομηχανία και τις ναυτιλιακές πηγές.
Η  Ινδία,  κορυφαίος πετρελαϊκός πελάτης του Ιράν μετά την Κίνα, ζήτησε από τα διυλιστήρια  τον περασμένο μήνα να προετοιμαστούν για δραστικές μειώσεις ή ακόμη και μηδενικές εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Η πρώτη δέσμη κυρώσεων θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Αυγούστου και τα υπόλοιπα μέτρα, κυρίως στον πετρελαϊκό τομέα, μετά από μια περίοδο 180 ημερών που λήγει στις 4 Νοεμβρίου.
Οι ινδικοί βιομηχανίες διύλισης θα θέλουν να συμμορφωθούν με τα όρια για να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
"Η κυβέρνηση Trump θα οδηγήσει στο μηδέν τις εξαγωγές αργού, συμπυκνωμάτων και προϊόντων από το Ιράν", δήλωσε ο Sri Paravaikkarasu, επικεφαλής της East of Suez Oil στην ενεργειακή συμβουλευτική FGE. "Η πολιτική μηδενικής ανοχής και ο ρυθμός με τον οποίο κινείται χωρίς αμφιβολία αφορά τους σημερινούς αγοραστές ακατέργαστου αργού του Ιράν."
Συνολικά, οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 10,1% σε σχέση με πέρυσι σε 4,82 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι συνολικές αγορές ενισχύθηκαν με την εισαγωγή αργού από το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Αζερμπαϊτζάν. Επίσης αυξήθηκαν οι εισαγωγές από άλλους προμηθευτές της Μέσης Ανατολής.
Οι χαμηλότερες αγορές από ιδιωτικούς παραγωγούς διυλιστηρίων έπληξαν  τις εισαγωγές του Ιούνη από το Ιράν, παρόλο που τα κρατικά διυλιστήρια αύξησαν τις αγορές τους.
Σύμφωνα με το Reuters οι ιδιωτικές βιομηχανίες διύλισης Nayara Energy και Reliance Industries Ltd σχεδιάζουν να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Οι δύο εταιρείες μείωσαν σημαντικά τις εισαγωγές τους από το Ιράν τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης