Διεθνή

Κίνα: Τα μέτρα για μείωση της παραγωγής χάλυβα προκαλούν ανησυχία στην αγορά

tags :
Κίνα:  Τα μέτρα για μείωση της παραγωγής χάλυβα προκαλούν ανησυχία στην αγορά

Το Tangshan, το οποίο φιλοξενεί 64 κατασκευαστές χάλυβα, έχει δώσει εντολή σε χαλυβουργεία, παραγωγούς οπτάνθρακα και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου

Τα κινέζικα συμβόλαια χάλυβα αυξήθηκαν την Τετάρτη 11/7/2018 καθώς τη μεγαλύτερη πόλη χαλυβουργίας της χώρας, το Tangshan, ανακοίνωσε  ότι θα ενισχύσει τα μέτρα παραγωγής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δημιουργώντας ανησυχίες για περιορισμένες προμήθειες στην αγορά.
Το Tangshan, το οποίο φιλοξενεί 64 κατασκευαστές χάλυβα, έχει δώσει εντολή σε χαλυβουργεία, παραγωγούς οπτάνθρακα και επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης της πόλης. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα για την καταπολέμηση του νέφους σε μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές της χώρας.
Οι μηχανές πυροσυσσωμάτωσης και οι υψικάμινοι στους μύλους θα είναι σημαντικοί στόχοι, αλλά το έγγραφο δεν έδωσε εντολή στα εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή τους κατά ένα ορισμένο ποσό.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι ο τελευταίος περιορισμός στο Tangshan θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή μέχρι και 150.000 τόνους θερμού χάλυβα την ημέρα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τα χαλυβουργικά συμβόλαια στη Σαγκάη (SHFE) έκλεισαν με άνοδο 0,5% στα 3.879 γιουάν (582,79 δολάρια) τον τόνο.
Την Τρίτη, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων προϊόντων διατροφής, καπνού, άνθρακα, χημικών προϊόντων και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.
Τα συμβόλαια ψευδαργύρου για το ShFE υποχώρησαν περισσότερο από 6% και τα συμβόλαια χαλκού μειώθηκαν κατά 4,6%.
Οι χαλυβουργικές πρώτες ύλες, οι οποίες κατά κανόνα είναι πιο ευαίσθητες στις ειδήσεις της αγοράς από τις τιμές του χάλυβα, υποχώρησαν στο πλαίσιο της ευρείας πώλησης εμπορευμάτων.
Ο άνθρακας οπτανθρακοποίησης του Dalian μειώθηκε κατά 3,1% στο χαμηλότερο επίπεδο σε τρεις μήνες, ενώ οι τιμές του οπτάνθρακα μειώθηκαν στο 1,3%.
Το πιο ενεργό συμβόλαιο σιδηρομεταλλεύματος για παράδοση Σεπτεμβρίου στο Dalian Commodity Exchange ενισχύθηκε 0,5%, φθάνοντας στα 463,5 γιουάν τον τόνο, αφού μειώθηκε κατά 2,5% κατά τη διάρκεια της πρώτης διαπραγμάτευσης.
"Η πιο άμεση ώθηση για την εξαγορά είναι ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, προκαλώντας άγχος στους επενδυτές", δήλωσε ο Richard Lu, αναλυτής χάλυβα της CRU στο Πεκίνο.
"Αλλά οι πραγματικές επιπτώσεις στις συναλλαγές πρέπει ακόμα να αξιολογηθούν."
Οι τιμές χαλυβουργικών τιμών αναφοράς στο Τανγκσάν αυξήθηκαν κατά 50 γιουάν στα 3.680 γιουάν ανά τόνο την Τρίτη, ενώ οι τιμές των προϊόντων χάλυβα spot αυξήθηκαν κατά 0,5% στα 4.312,22 γιουάν τον τόνο, σύμφωνα με στοιχεία της συμβουλευτικής εταιρείας Mysteel.
Η εταιρεία Wuhan Iron and Steel, που αποτελεί πλέον μέρος της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Κίνας Baowu Steel Group Co, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι θα αυξήσει τις τιμές του συρματόσχοινου για την παράδοση Αυγούστου κατά 100 γιουάν ανά τόνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης