Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viva Energy: H μεγαλύτερη IPO στην Αυστραλία τα τελευταία 4 χρόνια – Στα 4,86 δις. δολ. η αξία της

tags :
Viva Energy: H μεγαλύτερη IPO στην Αυστραλία τα τελευταία 4 χρόνια – Στα 4,86 δις. δολ. η αξία της

Το εύρος προσφορών ήταν 2.50- 2.65 δολαρίων Αυστραλίας ανά μετοχή

Η δημόσια εγγραφή της Viva Energy, με επικεφαλής τον παγκόσμιο ενεργειακό trader  Vitol, εκτίμησε την Αυστραλιανή εταιρεία διύλισης και εμπορίου πετρελαίου σε 4,86 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (3,60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της αγοράς στο Reuters την Τετάρτη 11/7/2018.
Η IPO, η μεγαλύτερη στην Αυστραλία σε σχεδόν τέσσερα χρόνια, είχε τιμή A $ 2,50 ( δολάρια Αυστραλίας)  ανά μετοχή. Τα θεσμικά όργανα κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορές εντός εύρους A $ 2.50 και A $ 2.65.
Η Viva Energy είναι πιθανό να ανακοινώσει την τιμολόγηση και το ποσοστό συμμετοχής που θα διατηρήσει η Vitol στη Viva με την εισαγωγή της την Πέμπτη.
Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων που συμμετείχαν στην IPO  της Viva δήλωσαν ότι ήταν λογικές τιμές και είχαν καλή ζήτηση.
"Είναι μια καλή εταιρεία. Η δυναμική της βιομηχανίας είναι ευνοϊκή και διοικείται από μια ικανή ομάδα διαχείρισης », δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Σίδνεϊ.
Η Viva Energy προέκυψε από το πρώην διυλιστήριο της Royal Dutch Shell,  Geelong κοντά στη Μελβούρνη και ένα δίκτυο περίπου 1.165 πρατηρίων βενζίνης στην Αυστραλία, το οποίο η Vitol αγόρασε για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης