Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Chevron αποχωρεί από κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ινδονησία

Η Chevron αποχωρεί από κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ινδονησία

Το έργο IDD ξεκίνησε την παραγωγή του από τον τομέα Bangka στα τέλη του 2016, αλλά το Makassar Strait, ένα από τα τρία μπλοκ του έργου, δεν είναι στην παραγωγή

Η Chevron αποχωρεί από το πεδίο φυσικού αερίου Makassar Strait της Ιndonesia Deepwater Development (IDD), προκειμένου να επικεντρωθεί σε πιο ελπιδοφόρες περιοχές της επιχείρησης, ανέφεραν ινδονήσιοι αξιωματούχοι την Τετάρτη 11/7/2018.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ινδονησίας είχε εκδώσει διάταγμα για την περάτωση της σύμβασης για την κοινή χρήση της παραγωγής του Makassar Strait (PSC) μετά την απόφασή του να μην επεκτείνει τη λειτουργία του μπλοκ πέραν του 2020, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή του πετρελαίου και φυσικού αερίου SKKMigas.
"Η Chevron δεν ενδιαφερόταν να ζητήσει επέκταση", δήλωσε ο πρόεδρος της SKKMigas Amien Sunaryadi. "Η προτίμησή τους ήταν η έξοδος".
Το έργο IDD ξεκίνησε την παραγωγή του από τον τομέα Bangka στα τέλη του 2016, αλλά το Makassar Strait, ένα από τα τρία μπλοκ του έργου, δεν είναι στην παραγωγή.
"Υπήρχε μια ανακάλυψη (των υδρογονανθράκων)" στο πετρελαιοφόρο Maha του στενού Μακασάρ, είπε ο Sunaryadi, "αλλά στους υπολογισμούς της NPV (καθαρή παρούσα αξία) ήταν αρνητική".
"Σε σύγκριση με τους άλλους, αυτό είναι μικρό," είπε.
Το έργο IDD τελικά στοχεύει στην επίτευξη ημερήσιας μέγιστης παραγωγής στα 1,1 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και σε 31,000 βαρέλια συμπυκνωμάτων.
Υπάρχουν επί του παρόντος σχέδια για την ανάπτυξη των αεραγωγών Gendalo και Gehem στα δύο μπλοκ, Rapak και Ganal, στα ανοικτά των ακτών του Ανατολικού Καλιμαντάν.
Ο Sunaryadi δήλωσε ότι η κυβέρνηση συζητά τον προϋπολογισμό για τα σχέδια ανάπτυξης των έργων IDD, όπου πρέπει να εγκρίνει οποιοδήποτε αναμενόμενο ανακτήσιμο κόστος στο έργο.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ινδονησίας δήλωσε αργά τον περασμένο μήνα ότι η Chevron σκόπευε να μειώσει την προγραμματισμένη επένδυσή της στα έργα σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια από 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σημείωσε ότι οι περικοπές δεν θα επηρεάσουν τους στόχους παραγωγής της.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης