Διεθνή

Κίνα: Oι ΗΠΑ θέλουν να «καταστρέψουν το σινοαμερικανικό εμπόριο»

tags :
Κίνα: Oι ΗΠΑ θέλουν να «καταστρέψουν το σινοαμερικανικό εμπόριο»

«Οι αμοιβαίες αυξήσεις των τελωνειακών δασμών σε μεγάλη κλίμακα ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην καταστροφή του σινοαμερικανικού εμπορίου» δήλωσε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα 11/7/2018 τις ΗΠΑ ότι επιζητούν να «καταστρέψουν» τη διμερή εμπορική σχέση, μετά την αναγγελία της Ουάσινγκτον ότι θα επιβληθούν τον Σεπτέμβριο πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί 10% σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας συνολικά 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Οι αμοιβαίες αυξήσεις των τελωνειακών δασμών σε μεγάλη κλίμακα ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην καταστροφή του σινοαμερικανικού εμπορίου», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ένα φόρουμ στο Πεκίνο ο Λι Τσενγκάνγκ, υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι τιμωρητικοί δασμοί των ΗΠΑ πλήττουν το σύστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) αλλά και την παγκοσμιοποίηση.
Για τον Λι Τσενγκάνγκ, η μοναδική ορθή επιλογή στη σχέση ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον είναι η συνεργασία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποφασιστικότητα της κινεζικής κυβέρνησης να βελτιώσει το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον και να υποστηρίξει το πολυμερές εμπορικό σύστημα δεν θα καμφθεί.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης