Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Pertamina σταματά τη δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στην Τζακάρτα

tags :
Η Pertamina σταματά τη δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στην Τζακάρτα

Δεν είναι εφιτκή η επένδυση λόγω της μείωσης της ζήτησης για φυσικό αέριο

Η κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου ενέργειας της Ινδονησίας, Pertamina, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην κατασκευή  δεύτερου χερσαίου σταθμού υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της χώρας, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  τη Δευτέρα  9/7/2018.
Η Ινδονησία έχει προβλέψει σημαντικές αυξήσεις στη ζήτηση φυσικού αερίου μετά το 2020, αλλά η αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης των υπερψυγμένων καυσίμων έχει παρεμποδιστεί από την αφθονία του φθηνού άνθρακα και την υποτονική ανάπτυξη της υποδομής φυσικού αερίου.
"Σήμερα δεν προχωράμε, επειδή δεν είναι ακόμα εφικτό να συνεχιστεί", δήλωσε ο επικεφαλής της Pertamina CEO Nicke Widyawati στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο έργο που θα κατασκευαζόταν στο Bojonegara, κοντά στην Τζακάρτα.
Ο τερματικός σταθμός, αξίας μέχρι 800 εκατ. δολαρίων, επρόκειτο να  αναπτυχθεί από κοινοπραξία μεταξύ της μονάδας του Ομίλου Kalla Bumi Sarana Migas και της Pertamina, με χρηματοδότηση από την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC).
Το τερματικό  των τεσσάρων εκατομμυρίων τόνων ανά έτος σχεδιάστηκε από τη μονάδα παραγωγής της Tokyo Gas Co Ltd και αναμενόταν να λειτουργήσει το 2019.
"Η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει μειωθεί, επομένως δεν είναι εφικτή από επιχειρηματική σκοπιά", πρόσθεσε ο Widyawati, σημειώνοντας ότι εάν η ζήτηση αερίου για παραγωγή ενέργειας αυξηθεί η απόφαση για διακοπή του έργου μπορεί να αναθεωρηθεί.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης