Τελευταία Νέα
Διεθνή

Suncor: To Σεπτέμβριο επιστρέφει σε πλήρη παραγωγή το Syncrude στην Αλμπέρτα

tags :
Suncor: To Σεπτέμβριο επιστρέφει σε πλήρη παραγωγή το Syncrude στην Αλμπέρτα

Η εγκατάσταση, η οποία μπορεί να παράγει μέχρι και 360.000 βαρέλια ημερησίως αργού πετρελαίου, αναμενόταν να επιστρέψει στη παραγωγή τον Ιούλιο

Η Suncor Energy Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα  9/7/2018 ότι το έργο Syncrude στην Αλμπέρτα θα επιστρέψει στην πλήρη παραγωγή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά από μια διακοπή τον περασμένο μήνα που σταμάτησε  τη συνολική παραγωγή.
Η Suncor, ο μεγαλύτερος ενδιαφερόμενος στο έργο, δήλωσε ότι η πρόωρη έρευνα έδειξε ότι η αιτία της διακοπής ήταν ένα πρόβλημα στον μετασχηματιστή.
Η εγκατάσταση, η οποία μπορεί να παράγει μέχρι και 360.000 βαρέλια ημερησίως αργού πετρελαίου, αναμενόταν να επιστρέψει στη παραγωγή τον Ιούλιο.
Ωστόσο, η Suncor δήλωσε ότι μια από τις μονάδες coker  η οποία παράγει περίπου 150.000 βαρέλια την ημέρα (bbls / d), αναμένεται να επιστρέψει σε λειτοθυργία  κατά το δεύτερο εξάμηνο του Ιουλίου.
Οι μονάδες Coker μετατρέπουν την εξορυκτική άσφαλτο από τις πετρελαιοκηλίδες σε συνθετικό αργό πετρέλαιο.
Η δεύτερη μονάδα coker με παραγωγή περίπου 100.000 bbls / d, αναμένεται να λειτουργήσεις κατά το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, ανακοινωσε η εταιρεία.
Η Suncor αναμένει ότι οι αποστολές αγωγών από το έργο Syncrude θα είναι περίπου 60% έως 70% της συνολικής χωρητικότητας τον Αύγουστο.
Η προσωρινή απώλεια της παραγωγής πετρελαίου Syncrude είχε ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση των περιορισμών χώρου στους αγωγούς και τις γραμμές του δυτικού Καναδά.
Η υποχώρησε του Western Canada Select (WCS) έναντι του αμερικανικού μέλλοντος αυξήθηκε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders αναφέρθηκαν σε φήμες ότι η Syncrude θα μπορούσε να επανεκκινήσει αυτό το μήνα και να ασκήσει πιέσεις στο σύστημα μεταφοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης