Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: O νέος πρόεδρος σχεδιάζει να σταματήσει τις εισαγωγές καυσίμων μέσα σε 3 χρόνια

Μεξικό: O νέος πρόεδρος σχεδιάζει να σταματήσει τις εισαγωγές καυσίμων μέσα σε 3 χρόνια

"Ο στόχος είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε ξένη βενζίνη μέχρι το μισό της εξαετούς θητείας μου", δήλωσε ο Lopez Obrador

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, θα σταματήσει τις μαζικές εισαγωγές καυσίμων της χώρας -σχεδόν όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες- κατά τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την εγχώρια διύλιση.
Ο νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής δήλωσε στους δημοσιογράφους το πρωί του Σαββάτου πριν από τις ιδιωτικές συναντήσεις με στελέχη που θα επανδρώσουν το γραφείο του ότι θα δώσει επίσης προτεραιότητα στην αυξανόμενη παραγωγή αργού πετρελαίου στην εγχώρια αγορά, η οποία έχει μειωθεί δραματικά εδώ και χρόνια.
"Ο στόχος είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε ξένη βενζίνη μέχρι το μισό της εξαετούς θητείας μου", δήλωσε ο Lopez Obrador, επαναλαμβάνοντας τη θέση που ο ίδιος και ο σύμβουλός του στην ενεργειακή πολιτική ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.
"Θα ανανεώσουμε αμέσως την πετρελαϊκή μας δραστηριότητα, την εξερεύνηση και τις γεωτρήσεις για να έχουμε αργό πετρέλαιο", είπε.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής  εκστρατείας, ο αριστερός πρώην δήμαρχος του Μεξικού συμπεριέλαβε στο σχέδιό του να απομακρύνει τη χώρα από την ξένη βενζίνη ως μέσο για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής καυσίμων αργού και προστιθέμενης αξίας και όχι ως εμπορικό ζήτημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης