Διεθνή

Αυστραλία: Προβλήματα ασφάλειας στην πλατφόρμα LNG της Inpex διαπίστωσε η ρυθμιστική αρχή

Αυστραλία: Προβλήματα ασφάλειας στην πλατφόρμα LNG της Inpex διαπίστωσε η ρυθμιστική αρχή

Η Inpex σχεδίαζε να αρχίσει να παράγει φυσικό αέριο από το μεγάλο έργο, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Ιούνιο

Η αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 98/7/2018 ότι διαπίστωσε προβλήματα ασφάλειας στην πλατφόρμα ανοικτής θάλασσας Ichthys LNG της Ιαπωνικής εταιρείας Inpex Corp, στη βόρεια Αυστραλία.
Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πετρελαιοειδών (NOPSEMA) κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης επιθεώρησης της πλατφόρμας Ichthys Explorer στα τέλη Ιουνίου διαπίστωσε «ευθύνες για την καταλληλότητα του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σε επικίνδυνες περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος  της αρχής.
Η Inpex σχεδίαζε να αρχίσει να παράγει φυσικό αέριο από το μεγάλο έργο -ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων-  τον Ιούνιο, αλλά ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Takayuki Ueda, δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία έπρεπε να αντιμετωπίσει "διάφορα μικρά θέματα".
"Η Inpex ενημέρωσε την NOPSEMA ότι καθυστέρησε την εισαγωγή υδρογονανθράκων στην πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει τις διαπιστωθείσες ελλείψεις", ανέφερε η εκπρόσωπος της NOPSEMA.
Εκπρόσωπος της Inpex αρνήθηκε να σχολιάσει τα συγκεκριμένα τεχνικά ζητήματα. Κατά τους τελευταίους ελέγχους ασφαλείας που απαιτούνται πριν από την εκκίνηση, εντοπίστηκαν μερικές μικρές περιοχές για βελτίωση ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης