Διεθνή

CNPC και ADNOC υπογράφουν συμφωνία για επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

tags :
CNPC και ADNOC υπογράφουν συμφωνία για επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η συμφωνία θα υπογραφεί μέσα στον μήνα κατά την διάρκεια υψηλού επιπέδου κινεζικής επιχειρηματικής αποστολής  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το China National Petroleum Corp (CNPC) πρόκειται να υπογράψει μέσα στον μήνα  μια προκαταρκτική συμφωνία με το Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC) για επενδύσεις σε έργα έρευνας, διύλισης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η συμφωνία θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης κινεζικής  αποστολής υψηλού επιπέδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της CNPC Wang Yilin.
"Θα είναι μια προκαταρκτική και ευρεία συμφωνία συνεργασίας που καλύπτει τις ανάντη και κατάντη επενδύσεις", δήλωσε   αξιωματούχος της εταιρεία ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με το προγραμματισμένο ταξίδι του Wang.
Η CNPC International, αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στις συνομιλίες με την ADNOC, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Εκπρόσωπος της ADNOC δήλωσε ότι η εταιρεία έχει λάβει "σημαντικό ενδιαφέρον" από την αγορά καθώς και από υφιστάμενους και νέους εταίρους από τότε που ανακοίνωσε το σχέδιό της να επεκτείνει το μοντέλο στρατηγικής εταιρικής σχέσης της, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη συμφωνία.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης